Στις 17 Ιανουαρίου 2013 ο Σαχζάτ Λουκμάν έπεσε νεκρός από τις επτά μαχαιριές δυο Χρυσαυγιτών στα Πετράλωνα.

Σήμερα, 6 χρόνια μετά, οι δικοί του άνθρωποι αλλά και το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης και συνέντευξη τύπου για να μην ξεχάσει κανείς το ρατσιστικό έγκλημα των Χρυσαυγιτών Χρ. Στεργιόπουλο και Διον. Λιακόπουλο στα Πετράλωνα, την ώρα που  ο Σαχζάτ Λουκμάν πήγαινε στη λαϊκή με το ποδήλατό του για να πιάσει δουλειά.  Οι δράστες της δολοφονίας έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε πως το έγκλημα είχε ρατσιστικό κίνητρο -επιβαρυντική περίσταση που δεν είχε αναγνωριστεί στο κατηγορητήριο -γεγονός που επηρέασε την επιμέτρηση των ποινών των δύο καταδικασθέντων.

Η απόφαση του δικαστηρίου (αριθμός 398/2014) ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που εφάρμοσε τη σχετική διάταξη για το ρατσιστικό έγκλημα.

Σε εξέλιξη είναι η δίκη σε δεύτερο βαθμό και στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου αστυνομικός κατέθεσε ότι οι κατηγορούμενοι, που έχουν ομολογήσει τη δολοφονία, παραδέχτηκαν και το ρατσιστικό κίνητρό της λέγοντας «Καλά δεν του κάναμε; Είναι αλλοδαπός, έρχονται στη χώρα μας και μας κάνουν κακό».

Σήμερα στις 13:30 η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και ο συνδυασμός «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» πραγματοποιούν εκδήλωση μνήμης στο σημείο της δολοφονίας (Τριών Ιεραρχών 60, Πετράλωνα). Το «παρών» θα δώσει ο πατέρας του θύματος, Χαντίμ Χουσεΐν, και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον Χ. Χουσεϊν, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και επικεφαλής του συνδυασμού Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον δικηγόρο της οικογένειας του Λουκμάν, Δημήτρη Ζώτο.

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη και πορεία στον τόπο της δολοφονίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια