Η σχέση του κάθε πολιτικού χώρου με τα ΜΜΕ διαφέρει. Οι αναρχικοί δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν, γι’ αυτό και φτιάχνουν δικά τους, οι αριστεροί έχουν φτιάξει δικά τους, αλλά δεν κλείνουν την πόρτα σε κανέναν, καθώς θεωρούν ότι η φωνή τους πρέπει ν’ ακούγεται παντού, οι δεξιοί τα χρησιμοποιούν εργαλειακά και οι φασίστες βλέπουν σ’ αυτά την ευκαιρία για εντυπωσιασμό.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα πριν λίγες μέρες στο Πρώτο Θέμα, δεν επιβεβαίωσε τον κανόνα. Αντιθέτως,
ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα μεταξύ αριστερών για την “εντιμότητα” του να μιλάς στον εχθρό. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, μιλάμε για την εφημερίδα που κυκλοφόρησε εξώφυλλο αλά έντυπο του Χίτλερ πριν λίγους μήνες, που βαφτίζει σε καθημερινή βάση “λαθραίους” ανθρώπους λόγω διαφορετικής καταγωγής, αλλά και το μέσο που θεωρεί βασικά δικαιώματα ως προνόμια.

Ωστόσο, το Πρώτο θέμα δεν είναι μια εφημερίδα που απλά χαϊδεύει το μάγουλο του Καιάδα, βλέπε Θέμο Αναστασιάδη στο “ΟΛΑ”, είναι και η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία. Από τους 100-200.000 που την αγοράζουν, δεν είναι ούτε όλοι φασίστες, ούτε βλάκες, ούτε φίλοι του Σαμαρά. Την παίρνουν για ένα dvd, για ένα συμπαθητικό ένθετο, για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

ψ
Ανάμεσα στο γλοιώδες lifestyle, στον κιτρινισμό και τις αποψάρες, υπήρχε την περασμένη Κυριακή και ο Τσίπρας. Πάνω από 200.000 άνθρωποι φασίστες και μη, πολιτικοποιημένοι και απολιτίκ, έξυπνοι και χαζοί, είχαν την ευκαιρία να δουν ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχουν ανθρωποφάγοι.

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε και στον Πρετεντέρη κι άπαντες γούσταραν όταν ο Κιμούλης έκανε γιο-γιο τον ασπρομάλλη γίγαντα της γκεμπελικής δημοσιογραφίας. Στην πορεία επέλεξαν στην Κουμουνδούρου το δρόμο του μποϊκοτάζ απέναντι στην “Ανατροπή”. Όχι όμως και σ’ ολόκληρο το MEGA…

ΥΓ: Όπως λένε και στα μέρη μας, αν τα ‘χεις καλά με τον εαυτό σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X