Παρότι σε πολλούς αντιπαθής, ο Ζοζέ Μουρίνιο με τη χτεσινή του ενέργεια στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στα Σκόπια, κέρδισε το σεβασμό ακόμη κι εκείνων που ζουν για να τον απεχθάνονται. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την απονομή των μεταλλίων, δώρισε το δικό του σε ένα μικρό παιδί, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το μετάλλιο θα κατέληγε απλά κάπου μέσα στο σπίτι του “όμως για τον μικρό που του το έδωσα, σήμαινε όλο τον κόσμο εκείνη τη στιγμή.”

Ολόκληρη η δήλωση του Ζ. Μουρίνιο σχετικά με το θέμα:

«Πολλές φορές δεν τα κρατάω τα μετάλλια ακόμα κι όταν κερδίζω, οπότε φανταστείτε όταν χάνω… Εμένα αυτό το μετάλλιο θα πήγαινε απλά κάπου μέσα στο σπίτι μου, όμως για τον μικρό που του το έδωσα, σήμαινε όλο τον κόσμο εκείνη τη στιγμή.

Τον είδα, φορούσε μια φανέλα της ομάδας, δεν ξέρω από που μπορεί να ερχόταν, όμως ξέρω ότι για εκείνον είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό συγκριτικά με το πως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατάω τα περισσότερα μετάλλια ακόμα κι όταν κερδίζω, οπότε φανταστείτε όταν χάνω…».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια