Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις που έγιναν ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, παρά την αστυνομοκρατία. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τους κλειστούς σταθμούς του μετρό και τις απαγορεύσεις για δημόσιες συναθροίσεις που εκφράστηκαν στη χειρότερη του εκδοχή με τη θυροκόλληση της σχετικής απόφασης σε γραφεία οργανώσεων, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στα καλέσματα που ζητούσαν “να υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αξίζει”.

Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν είχαν αφετηρίες το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια και κατέληγαν μέχρι την οδό Αμερικής όπου η αστυνομία είχε μπλοκάρει το δρόμο με κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ. Στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, δέχτηκαν χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ.

Τις διαδηλώσεις κατέγραψε με το φακό του ο Μάριος Λώλος.

poreia

poreia2

poreia3

poreia4

poreia5

poreia6

poreia7

poreia9

poreia8

poreia11

poreia13

poreia15

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια