Η Aretha Franklin, η θρυλική «βασίλισσα της soul» πέθανε την Πέμπτη στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ σε ηλικία 76 ετών έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με τις εκθέσεις του AP. Ενώ οι λεπτομέρειες του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα, η Franklin νοσηλευόταν βαριά άρρωστη την περασμένη εβδομάδα.

Η καριέρα της Franklin για 60 χρόνια είχε «σπάσει» κάθε σύνορο αλλά και κάθε ρεκόρ. Η Φράνκλιν, είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς. Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία «Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία» πήρε το παρατσούκλι «Το βραβείο της Αρίθα».

Σε μια συνέντευξη της το 2015 στη Vogue, η Franklin είπε ότι κανένα τραγούδι δεν γράφτηκε με πολιτικές προθέσεις. Αναφερόμενη στο τραγούδι της Respect δήλωσε: «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, όχι μόνο για εμένα ή το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων ή τις γυναίκες – είναι σημαντικό για τους ανθρώπους. Επειδή οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό – ακόμη και μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά. Ως άνθρωποι, αξίζουμε σεβασμό ο ένας από τον άλλον».

Το πρώτο της Hot 100 τραγούδι, “Will not Long” έκανε το ντεμπούτο του όταν η Franklin ήταν μόλις 18 ετών το 1961, ενώ το 1987 ήταν η πρώτη γυναίκα που εισήχθη στο Hall of Fame της Rock & Roll. Μάλιστα, το 2009 τραγούδησε στην ορκωμοσία του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts