Η ώρα ήταν περίπου 10 όταν στο χέρι μου σχηματίστηκε η σφραγίδα του An Club, η οποία  θα μου επέτρεπε να μπαινο-βγαίνω ελεύθερα στο μαγαζί κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο κόσμος τότε ίσα-ίσα που καταλάμβανε τα μεγάλα καθίσματα, αλλά δεν χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα, ώστε το μαγαζί να γεμίσει ασφυκτικά και να μην υπάρχει κενός χώρος ούτε για δείγμα!

Μπορεί οι Ρόδες να έχουν διαλυθεί προ πολλού, αλλά ο ιδιοφυής ΜC’ τους, Χ-Ray ή κατά κόσμον Νικήτας Κλιντ, συνθέτει ένα τελείως διαφορετικό σχήμα,το οποίο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν θυμίζει  τίποτα από το παρελθόν. Έντεκα άτομα στο σύνολο λοιπόν, δημιουργούν τις Ροδες United (το όνομα παραπέμπει σε ποδοσφαιρική ομάδα λόγω του αριθμού των μελών του συγκροτήματος) και η αλήθεια είναι ότι μου προκάλεσε μία ευχάριστη έκπληξη ότι πολλά από αυτά είναι ταλαντούχα πιτσιρίκια.

Επί περίπου δύο ώρες, ίσως και παραπάνω, η μικροσκοπική σκηνή του Αn, φιλοξενούσε 10 άτομα, με guest MC’s να ανεβο-κατεβάινουν κάθε φορά που χρειαζόταν.Το θέαμα αν μη τι άλλο ήταν εντυπωσιακό και το ηχητικό αποτέλεσμα σίγουρα πολύ δυναμικό και μοναδικό. Μία μίξη reggae, hip-hop, Βαλκανικής μουσικής ακόμα και ρεμπέτικου, σε συνδυασμό με το beatboxing του καταπληκτικού Φελίπε και τους μπόλικους αυτοσχεδιασμούς του Νικήτα αλλά και των μουσικών οργάνων, δεν θα μπορούσε να αφήσει κανένα “ήσυχο” στη θέση του!Το πιτ εξάλλου σταματούσε μοναχά όταν ο κόσμος χρειαζόταν να πάρει μερικές ανάσες.

Δεν είναι πολλές φορές εξάλλου που στη σκηνή συναντάμε κάτι τόσο “άναρχο” και απρόβλεπτο, γι αυτό άλλωστε το πρόγραμμα αρκετές φορές ξέφευγε και ίσως κούραζε λίγο. Aπό την “καταθλιπτικιά” και την “Απομυθοποίηση Τώρα” μέχρι το “Για την αγάπη αυτή” όλα πήραν νέα μορφή και ύφος και σε συνδυασμό με κομμάτια από άλλα project του Κλιντ, όπως το Cheap Science και το Moriginal Champsystem αλλά και με low bap πινελιές από τη θητεία του Χ-Ray στους Αctive Member, η setlist δεν θα μπορούσε να αφήσει ανικανοποίητο κανέναν.

Κάπου ανάμεσα στις ρήμες του Νικήτα Κλιντ και του Ατόφιου και το beatboxing του εξαιρετικού Φελίπε, συνειδητοποίησα ότι το hip hop δεν είναι απλά  μουσική, αλλά ολόκληρος τρόπος ζωής, αυθεντικός δίχως καλούπια και πρέπει. Μπορεί οι Ρόδες να μην ενωθούν ξανά, αλλά οι Ρόδες United αποτελούν κάτι τόσο πρωτότυπο για την ελληνική μουσική σκηνή που μόνο θετικά συναισθήματα μπορούν να σου αφήσουν, καθώς το μαγαζί αδειάζει και αναγκάζεσαι να επιστρέψεις στον έξω, δίχως μουσική, κόσμο!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X