Το τρίπτυχο “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” θέλει να αναβιώσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία σχεδιάζει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, στα μαθήματα και τα επιδόματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Νέων”, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σκοπεύει να επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και να κάνει υποχρεωτική τη στράτευση στα 18. Θέλει να περάσει επίσης διάταξη η οποία θα προβλέπει την εθελοντική στράτευση για τις γυναίκες.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θέτει ως στόχο, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, να γίνουν τα Θρησκευτικά ελκυστικό μάθημα. Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές από την προηγούμενη κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι… “κλονίζεται η θρησκευτική χριστιανική συνείδηση”.

Αποκορύφωμα όμως, αποτελεί η προγραμματική δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως το επιτελείο της εξετάζει την παροχή ακόμη ενός επιδόματος, το οποίο θα αφορά γυναίκες που κάνουν παιδί σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

«Την οικοκυρική σχολή δεν βλέπω να ανοίγετε και προβληματίζομαι». Η δήλωση, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και σχολιάστηκε πολύ. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι προσβλητική για τη γυναίκα. Το επίδομα αφορά εκείνη μόνο, όχι το ζευγάρι. Αντιμετωπίζεται ως μηχανή αναπαραγωγής.

Είναι επίσης αναχρονιστική, γιατί επαναφέρει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες πρέπει να παντρεύονται μικρές και να κάνουν παιδιά. Είναι τιμωρητική για τις γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά μέχρι τα 30. Αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας, καθώς τα βασικά προβλήματα είναι η ανεργία και η εργασιακή επισφάλεια.

Φαντάζει με ειρωνεία να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θέλει να στηρίξει τη γυναίκα όταν υποβαθμίζει το ΣΕΠΕ. Όταν είναι γνωστό πως απολύονται γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη. Όταν απολύονται επειδή παντρεύονται. Όταν απειλούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν μείνουν έγκυες.

Αντί να κοιτάξει πώς θα προστατεύσει η Ν.Δ. τη γυναίκα στην εργασία, κοιτάζει να μην της μείνει στο ράφι. Την προορίζει για νοικοκυρά. Της λέει «αφού θα είσαι άνεργη, αφού θα μένεις που θα μένεις σπίτι, ξεκίνα να γεννάς κιόλας». Κι έπειτα, είναι και τα παιδιά που δεν βλέπει κανείς τους. “Με 2.500 παιδιά στα ‘αζήτητα’ των ιδρυμάτων, προτεραιότητα είναι η πριμοδότηση για παιδί μέχρι τα 30;” αναρωτιέται εύλογα ο Αντώνης Ρέλλας.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτα στην Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X