Ποιός γονιός δεν έχει φανταστεί να νανουρίζει το παιδί του με μελωδίες των Pink Floyd, των Beatles, των the Doors ακόμη και των «νεότερων» Nirvana και Οasis; Συγκροτήματα και καλλιτέχνες που «ενηλικιώθηκε» μαζί τους και ξόδευε το λιγοστό χαρτζιλίκι του αγοράζοντας cd και βινύλια τους.

Από την άλλη βέβαια είναι σχεδόν αδύνατο για ένα παιδί να αποκοιμηθεί ακούγοντας τον grunge ήχο των Αlice in Chains ή τα δυναμικά φωνητικά του Axl Rose.

 

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας «Twinkle Twinkle Little Rock Star» όμως, είχαν μία πολύ πρωτότυπη ιδέα καθώς μετατρέπουν τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών σε νανουρίσματα. Η λίστα τους απαριθμεί παραπάνω από 100 καλλιτέχνες, ενώ η γκάμα των ειδών δεν θα μπορούσε να αφήσει κανένα μουσικόφιλο παραπονεμένο.

Από R & B μέχρι ποπ αλλά και μέταλ, από τα σύγχρονα «είδωλα» της μουσικής βιομηχανίας όπως η Rihanna μέχρι τους θρύλους της ροκ όπως οι Led Zeppelin, οι Guns n’ Roses, oι Queen και οι Rolling Stones.

 

Εκπλήσσεσαι ευχάριστα όταν συναντάς και νεότερα συγκροτήματα όπως οι Μuse και οι the Killers, καθώς όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι δημιουργοί του project τα νανουρίσματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Πολλοί τα χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις στην yoga, άλλοι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή απλά για χαλάρωση λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

«Μόνο και μόνο επειδή η μουσική προορίζεται για ένα μωρό αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι σύνθετη. Αισθανόμαστε ότι το οφείλουμε αυτό στους καλλιτέχνες, τους οποίους και διασκευάζουμε τα τραγούδια τους. Η μουσική μας πλέον ξεπερνά σε ποιότητα ένα απλό νανούρισμα» , ισχυρίζονται οι δημιουργοί του Twinkle Twinkle Little Rock Star.

 

 

Το συγκεκριμένο project έχει και κάποια άλλα θετικά στοιχεία πέρα από το πρωτότυπο της ιδέας. Ένας μέρος των εσόδων του, το διαθέτει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που αφορούν μικρά παιδιά.

Τα νανουρίσματα δεν κυκλοφορούν σε cd, αλλά διαδικτυακά έναντι ενός μικρού αντιτίμου ώστε να είναι άμεσα προσιτά σε όλους τους γονείς του κόσμου.

Οι κλασσικές μελωδίες που αποκοιμιούνταν τα πιτσιρίκια ξεπεράστηκαν , πλέον θα νανουρίζονται με Μetalllica και Βob Dylan!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια