Το παράδειγμα της αλληλεγγύης και τη ανθρωπιάς έδωσε περαστικός που κάλυψε με την ομπρέλα του άτομο με αναπηρία, που ανησυχούσε για το ηλεκρονικό χειριστήριο στο αμαξίδιο του.

Το περιστατικό μετέφερε ο Δημήτρης Αντωνίου, που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο ατύχημα έξω από το σχολείο του.

Η σχετική ανάρτηση

Μου συνέβη πριν λίγο καιρό αλλά το μοιράζομαι γιατί το βρίσκω υπέροχο..

Κάποιος περαστικός είδε ότι αγχωνόμουν για το ηλεκτρονικό χειριστήριο του αμαξιδίου μου και ήρθε και με κάλυψε με την ομπρέλα του. Ο ίδιος γινόταν μούσκεμα αλλά δεν τον πείραζε καθόλου.

Ετοιμάστηκα να τον ευχαριστήσω και να του πω να την πάρει για να μην βραχεί άλλο αλλά είδα το γλυκό χαμόγελο του και προτίμησα να μην του χαλάσω τη στιγμή. Ήταν χαρούμενος που με γλίτωσε από μπελάδες…Ήμουν χαρούμενος που είδα και ένιωσα και αυτή την πλευρά του κόσμου

Γιατί αραιά και που πολλοί από εμάς δείχνουμε με κάποια πράξη μας ότι τελικά η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν πεθάνει ακόμη τελείως. Και όσο επιβιώνει μέσα μας η καλοσύνη, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ίσως τελικά υπάρχει ελπίδα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X