Όταν οι ήρωες της Disney βγάζουν selfies

Τί θα γινόταν άμα οι αγαπημένοι ήρωες της Disney ήταν χρήστες των social media; Και συγκεκριμένα εθισμένοι στο φαινόμενο των selfie φωτογραφιών και στο Instagram;

Η Άριελ θα φωτογραφιζόταν σίγουρα με το μπικίνι της και ο Ηρακλής θα απαθανάτιζε τις φέτες και τα μπράτσα στο άψογα σμιλεμένο κορμί του, θα σου «απαντούσε» η Ιταλίδα γραφίστρια Simona Bonafini που φαντάστηκε όχι μόνο του καλύτερους ήρωες της Disney-καλούς και κακούς- να τραβούν selfie φωτογραφίες των ειδώλων τους αλλά και τα σχόλα ή τα hashtags τα οποία θα υπήρχαν κάτω από τις φωτογραφίες.

Η Bonafini φαντάζεται έναν ολόκληρο παραμυθένιο κόσμο στο σήμερα και είναι μαγικό. Η δουλειά της λέγεται “Selfie Fables”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X