Για παιδιά θαύματα ξέρουμε. Παιδιά που έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, χαρακτηριστικό, ευφυΐα, ιδιαιτερότητα. Ο πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο πάντως -μόλις 12 χρονών- έχει βάλει γερά θεμέλια για σπουδαία καριέρα ως πολιτικός επιστήμονας.

Στην Αίγυπτο του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην Αίγυπτο της σχεδόν εμφύλιας σύρραξης, στην Αίγυπτο των βιασμών γυναικών, ο 12χρονος Αλί Αχμέτ παραδίδει μαθήματα λογικής και ορθής πολιτικής ανάλυσης για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα.

Όπως μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά δηλώνει –και η ρεπόρτερ δεν πιστεύει στα αυτιά της- η Αίγυπτος δεν απαλλάχθηκε από ένα στρατιωτικό καθεστώς για να αντικατασταθεί από μία φασιστική θεοκρατία!  Και αν κάποιος νομίζει ότι απλά «παπαγαλίζει» λόγια που άκουσε από τρίτους, τότε η απάντηση έρχεται και… σε κολλάει στον τοίχο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια