Αίσια έκβαση φαίνεται να έχει η περιπέτεια του «Νυχτερίδα» του τετράποδου φίλου των παιδιών του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, καθώς έγινε γνωστό ότι υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι, μετά τη θύελλα αντιδράσεων εκπαιδευτικών και μαθητών για την μεταφορά του στο κυνοκομείο του Δήμου Χαλκιδέων.

Το αδέσποτο σκυλί, είχε πάρει υπό την προστασία του το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του έδιναν καθημερινά νερό και φαγητό, ενώ τα παιδιά είχαν γράψει μέχρι και τραγούδι για τον τετράποδο φίλο τους.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε μέσω facebook η διευθύντρια του σχολείου Χαλκίδας, την Τρίτη 5 Ιουνίου παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον, ο Δήμος Χαλκίδας πήρε τον Νυχτερίδα από το σχολείο. «Τον στοίβαξε στο κυνοκομείο μαζί με πολλά άλλα δύστυχα και αθώα ζωάκια που το μόνο κακό που έκαναν ήταν ότι γεννήθηκαν σκύλοι», είχε γράψει η Δήμητρα Μανούσου, η οποία απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη ζητώντας πίσω τον σκύλο.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, υπήρχαν αρκετές επώνυμες καταγγελίες για επιθέσεις από τον Νυχτερίδα και αυτός είναι και ο λόγος που μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο. Επίσης τόνισαν με νόημα πως «Όποιος επιθυμεί την υιοθεσία του Νυχτεριδα ξερει που θα τον βρει…». Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους. Δεκάδες χρήστες του facebook ξεκίνησαν να ανεβάζουν πλήθος αναρτήσεων κατά του Δήμου Χαλκιδέων και υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Νυχτερίδα.

Μετά τις αντιδράσεις, όμως, φαίνεται ότι ο Δήμος έδωσε προς υιοθεσία τον Νυχτερίδα ο οποίος  θα μεταφερθεί άμεσα στο νέο σπιτικό του.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X