Αγαπημένε Γέρο χρόνε, τρεις μέρες ζωή σου απομένουνε και ξάνοιξε τσ’ αθρώπους πώς γεμίζουνε τα κουμπούρια, για να ‘ναι έτοιμοι να σε πυροβολήσουνε, την ώρα που θα ξεψυχάς, για να σιγουρευτούνε πως απόθανες.

Ετούτηνα είναι η μοίρα των αλόγων άμα γεράσουνε.

Από το βόλι τ’ αθρώπου που τα καβαλούσε πάνε.

Έλα στις αγκάλες μου, όχι για να σε προστατέψω από τα βόλια των αχάριστων, πράμα που δεν το μπορώ, μα τουλάχιστο τις στερνές μέρες σου να τις περάσεις σε μια αγκαλιά κι όχι στη σκάρα κάποιου υπόνομου.

Ετσά ‘ναι σασμένος ο άθρωπος παππού και μη τονε παραξηγάς.

Χίλια να σου ζητήξει κι ένα μοναχά να μη του δώσεις, γι αυτό το ένα σε βλαστημά και σε πετροβολεί.

Μα ίντα σου λέω εδά, αφού χωρίς άλλο σου το ‘χουνε πει οι γονέοι σου και οι γονέοι των γονέων σου, πως γραμμένη είναι η μοίρα του κάθε χρόνου, την ώρα που σημαίνουν οι καμπάνες το θάνατο του παλιού και τη γέννηση του καινούργιου.

Και τούτον τον μαύρο κακομοίρη τον καινούργιο, που θα γεννηθεί τη στιγμή που εσύ θα ξεψυχάς, αγαπημένε παππού μου, η ίδια μοίρα τον περιμένει στα χέρια των αθρώπων, που ζητούνε χίλια και περιμένουνε χίλια ένα.

Κατέχεις τον τον άθρωπο παππού και μη του συνερίζεσαι.

Μόνο κόπισε στην αγκαλιά μου, για να φύγεις με τη βεβαιότητα πως υπάρχει έστω ένας άθρωπος, που δε θα σε βλαστημήξει, μα ίσα ίσα τη χέρα σου θα φιλήσει μ’ ευγνωμοσύνη.

Να ‘σαι βέβαιος πως την ώρα που όλοι οι ποδέλοιποι θα χειροκροτούνε τη γέννηση του καινούργιου, εγώ θα βουρκώνω που θα ξεψυχάς.

Σ’ ευχαριστώ παππού 2018 για τα 999 που μου ‘δωκες από τα 1000 που σου ζήτηξα, μα πιότερο σ’ εχαριστώ για το 1 που δε μου ‘δωκες, μα με δίδαξες πως πρέπει να παλαίψω για να το κερδίσω.

Έλα εδά στην αγκάλη μου να ξαποστάσεις και να ξεχάσεις την αχαριστία των αθρώπων.

Κρίμας που δε μπορώ να σταματήσω τα βόλια των αχάριστων.

Από το facebook του Stratakis Mixalis

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια