“Αγαπώ καθετί που κυλάει” για αυτό και δεν θέλω κάποια στιγμή να με ξεβράσει η σιδερένια μηχανή του κοινωνικού status κι ό,τι αυτό επιφέρει…

Τυχαία γεννηθήκαμε αλλά μεγαλώνοντας καλό είναι να πάψουμε να πιστεύουμε στις συμπτώσεις κι αν αυτές υπάρχουν είναι πιασμένες χέρι χέρι, ανθρωπάκια από μπισκότο πάνω απ’ το τζάκι που λιώνουν αν δεν τα διατηρήσεις σε καλύτερη θερμοκρασία δωματίου ή πετρώνουν απ’ την προσμονή του θέλω που το πήγαινε και το έλα είναι μια διαδικασία, ένα σημείο που ταυτίζεται το εγώ μας με τον κόσμο ή έτσι μας “ενοχλεί” κολακευόμενοι να πιστεύουμε.

Στη μεγάλη ροτόντα υπάρχουν πολλών ειδών παίχτες, οι μισθωτοί -πληρωμένοι είτε για να χάσουν είτε για να κερδίσουν- επικίνδυνα εκτελεστικά όργανα, βλάκες πολυτελείας που καταφέρνουν όμως πάντα να εντοπίσουν το αίτιο και το αιτιατό, οι οπτιμιστές που παίζουν για να παίξουν και γουστάρουν ή απλά ωχαδερφίζουν τα πάντα γύρω τους και οι φιλόδοξοι-τρελοί που θέλουν με όποιο τίμημα να πάρουν το παιχνίδι, περνώντας πολλές φορές απ’ την πιο ματαιόδοξη κι αντιφατική διαδικασία.

Το πρόβλημα μ’ αυτούς είναι ότι ή είναι πολύ εν-συνείδητοι ή καθόλου. Βασανιζόμενοι για την τριβή ως τριβή, για την εμπειρία, για το ρίσκο, για τη δύναμη καθώς υποχωρούν τα χαρτιά αλλά σε 2΄ νομίζουν ότι όλες οι μάρκες θα διαδηλώσουν στη μεριά τους…

Μπορεί και να γίνει, το ίσως όμως είναι ο πιο αστάθμητος παράγοντας οπότε καλύτερα ν’ ανάψω τσιγάρο, να ζωγραφίσω νοητές σπείρες πριν πατήσω το Ν και το Α κι όχι αντίστροφα-θα βάλω έλεγχο και σ’ αυτό και να θυμηθώ “The problem was you had to keep choosing between one evil or another, and no matter what you chose, they sliced a little bit more off you, until there was nothing left. At the age of 25 most people were finished. A whole god-damned nation of assholes driving automobiles, eating, having babies, doing everything in the worst way possible, like voting for the presidential candidates who reminded them most of themselves. I had no interests.I had no idea how I was going to escape.”  Bukowsky

Προσαρμοζόμαστε όμως αρκεί να μην κονσερβοποιηθούμε και χωράμε “εκάστοτε τέλεια” σε όλα.

Χαρά Φρουδαράκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts