Το Αγιοφύλλι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας σε ένα πολύ όμορφο και γραφικό κόλπο στην ανατολική πλευρά (αριστερά δηλαδή) του κόλπου της Βασιλικής

Είναι μια μικρή παραλία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό της Βασιλικής ενώ απέχει 40 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Η παραλία περικλείεται από βράχια που σε συνδυασμό με τα λευκά βότσαλα, από τα οποία καλύπτεται η ακτή, και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό που θα σας μαγέψει.

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του snorkeling

Αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling μιας και θα διαπιστώσετε ότι θα κολυμπάτε σε απόσταση αναπνοής από διάφορα είδη ψαριών ενώ στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει ένας βράχος από όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές.

Διαθέτει υποτυπώδη οργάνωση και θα βρείτε μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά καθώς δεν υπάρχει άλλη σκιά, ίσως είναι προτιμότερο να την επισκεφθείτε με το δικό σας εξοπλισμό. Παράλληλα στην ακτή λειτουργεί και αυτοσχέδια καντίνα για να προμηθευτείτε τα βασικά είδη (νερό, καφέ και γρήγορα σνακ).

Πώς θα φτάσεις σε αυτή

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πλέον ενδεδειγμένος και εύκολος τρόπος είναι με καραβάκι από το λιμάνι της Βασιλικής, μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, να έχετε κατά νου ότι ο δρόμος προς την παραλία μετά από κάποιο σημείο γίνεται χωματόδρομος και σταματάει στα 500 περίπου μέτρα πριν από αυτήν, από όπου θα πρέπει πλέον να περπατήσετε.

Ανεξάρτητα λοιπόν του τρόπου που θα επιλέξετε για να φτάσετε, το Αγιοφύλλι είναι μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Λευκάδα.

Το είδαμε πρώτα στο Άρωμα Λευκάδας.

Περισσότερες όμορφες τοποθεσίες θα βρεις στη στήλη μας Με αεροπλάνα και βαπόρια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X