Σάιτ, αγγελίες και φωτογραφίες αδέσποτων ζώων, που ζητούν οικογένεια. Βρίσκονται παντού, σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ίντερνετ. Και συνήθως η ανταπόκριση είναι μικρή.

Όταν όμως σε αυτές τις αγγελίες παρεμβαίνει η φαντασία και η δημιουργική ματιά ενός καλλιτέχνη, τότε το αποτέλεσμα μοιάζει με θαύμα. Αυτό ακριβώς έκανε η Sarolta Ban από την Ουγγαρία δημιουργώντας σουρεαλιστικές φωτογραφίες αδέσποτων ζώων, προκειμένου να τα βοηθήσει να βρουν ένα σπίτι. Κοινώς «Αδέσποτα ζώα σε ονειρικά τοπία».

dogs1

dogs2

Η ιδέα ξεκίνησε όταν η ίδια η Sarolta υιοθέτησε το δικό της σκυλάκι και το έβγαλε μία φωτογραφία, την οποία στη συνέχεια επεξεργάστηκε με photoshop. Το αποτέλεσμα την ικανοποίησε τόσο πολύ, που λίγο αργότερα άρχισε να συλλέγει φωτογραφίες αδέσποτων από όλο τον κόσμο, που έψαχναν για σπίτι και να τις μετατρέπει σε έργο τέχνης.

dogs3

dogs4

Πολλές από αυτές μάλιστα τις προσφέρει σαν δώρο στις οικογένειες που υιοθετούν τα ζώα -κατά κύριο λόγο σκυλιά- ενώ από αυτές που πωλούνται, μέρος των εσόδων πηγαίνει στα καταφύγια ζώων στα οποία φιλοξενούνται τα αδέσποτα μέχρι να υιοθετηθούν.

dogs5

dogs6

dogs8

dogs7

Ζώα που βοήθησε η Sarolta να βρουν σπίτι

dogs9

dogs10

dogs11

dogs12

dogs13

dogs14

dogs15

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X