Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 περιέγραψε αναλυτικά με ποια μέτρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έλαβε το προσφυγικό στη Μόρια από την απόλυτη κυβερνητική απραξία καθώς εδώ και τρεις μήνες δεν προχώρησε ως όφειλε στην αποφόρτιση της αλλά και με τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων-μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο Άδ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα γίνονται «μαζικές απελάσεις στην Τουρκία» ενώ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τους πάρει. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης που καθιστούν το προσφυγικό διμερές πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας .

Ο κ. Γεωργιάδης φρόντισε να μετατοπίσει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «δικαιωματική ιδεοληψία» διότι δεν έκανε απελάσεις.

Επιπλέον χαρακτήρισε το ζήτημα “λαθρομεταναστευτικό” στοχοποιώντας τους ανθρώπους αυτούς. Στα “κλειστού τύπου κέντρα θα μένουν για 6 μήνες και θα στέλνονται στην Τουρκία” είπε και στο μυαλό όλων μας έρχονται οι εφιαλτικές συνθήκες της Αμυγδαλέζας.

Το κυβερνητικό σχέδιο το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να γίνουν τα νησιά κολαστήρια προσφύγων-μεταναστών με κλειστά κέντρα κράτησης. Η πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει η Ν.Δ. υπόσχεται ότι θα ξεπεράσει αυτή των Όρμπαν και Σαλβίνι.

Το ερώτημα που δεν απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι: Γιατί η Τουρκία να τους δεχθεί πίσω και ποιος μπορεί να της το επιβάλλει τη στιγμή που ήδη φιλοξενεί 4 εκ. πρόσφυγες στα εδάφη της εκβιάζοντας σταθερά την Ε.Ε.

Κατερ. Μπρέγιαννη – Αυγη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια