Την αθώωση της δημοσιογράφου Ελένης Ηλιοπούλου αποφάσισε σήμερα το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον πρώην δικηγόρο της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια Άγγελο Αγγελέτο.

Ο δικηγόρος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της δημοσιογράφου, που κάνει ρεπορτάζ επί χρόνια για την κακοποίηση των ζώων μέσω της σελίδας της zoosos.gr, επειδή είχε ενημερώσει σε κλειστή λίστα με μέλη της ΠΦΠΟ (Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) για τη συνεργασία του δικηγόρου με τη βουλεύτρια των ναζί και σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Σε διαφορετική περίπτωση, υπήρχε ο κίνδυνος εφόσον η ομοσπονδία επέλεγε να αναθέσει εκ νέου στον δικηγόρο υπόθεσή της, να συνδεθεί άθελα της με τη Χρυσή Αυγή, καθώς είχε πλέον προκύψει η συνεργασία του με κορυφαίο στέλεχος των ναζιστών.

Η Ε. Ηλιοπούλου είχε αποκαλέσει τον Α. Αγγελέτο “έμπιστο συνεργάτη των ναζί” και τόνισε ότι προχώρησε σε σχετικές διευκρινίσεις, ότι δεν μπορεί να είσαι φασίστας και φιλόζωος μαζί, καθώς μέλη τη ΠΦΠΟ έχουν την άποψη ότι στα θέματα για ζώα “δεν χωρούν τα πολιτικά.”

Ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, Θανάσης Καμπαγιάννης θύμισε ότι στο παρελθόν είχε βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας αυτής της απολιτίκ προσέγγισης ο Αρκτούρος. Συγκεκριμένα είχε δεχτεί οικονομική ενίσχυση από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας τότε ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχεται η βοήθεια αλλά ότι παρέχεται. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε μεγάλη κατακραυγή και την επέστρεψε.

Για τους λόγους που η Χρυσή Αυγή άμεσα ή έμμεσα επιδιώκει να έχει παρουσία στο φιλοζωικό κίνημα η Ε. Ηλιοπούλου εξήγησε ότι “η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη φιλοζωία σαν μανδύα για να δείξει κοινωνικό πρόσωπο, που τόσο έχει ανάγκη.” Παράλληλα επιδιώκει να εκφοβίσει και να φιμώσει όσους επιδιώκουν να αποκαλύψουν τις προθέσεις της, όπως έκανε σταθερά η Ε. Ηλιοπούλου με τα ρεπορτάζ της.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος οι χρυσαυγίτες συχνά διαστρέβλωναν δημοσιεύματά της ώστε να υποστηρίξουν τις ξενοφοβικές τους θέσεις: “Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγους μήνες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, με ερώτησή του στη Βουλή παραποίησε δημοσίευμα του www.zoosos.gr και υποστήριξε ότι πρόσφυγες sτο χώρο φιλοξενίας του Σχιστού βίασαν έναν σκύλο. Η παραποιημένη είδηση αναπαρήχθη σε πολλές φασιστικές σελίδες και στο εξωτερικό, απ’ όπου κι ενημερώθηκα γιατί μου απηύθυναν συγκεκριμένα ερωτήματα. Έτσι αφού βρήκα τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου που εξέτασε το πτώμα του σκύλου – το οποίο δεν είχε βιαστεί αλλά πέθανε από εντερικά προβλήματα καθώς ήταν ανεμβολίαστο – δημοσίευσα νέο ρεπορτάζ για να είναι τελείως ξεκάθαρο τι συνέβη και να μη χρησιμοποιούν οι νεοναζί το σάιτ κατά πως του βολεύει για να δώσουν κύρος στα δικά τους fake news.”

Από την πλευρά του ο Α. Αγγελέτος ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται “πιο αριστερά και από το ΚΚΕ”. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν οι Χρυσαυγίτες ειναι νεοναζί, απάντησε ότι μόνοι “κάποιοι είναι”, προσπαθώντας στη συνέχεια να τα “μαζέψει” λέγοντας ότι αναφερόταν στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησε στα δικαστήρια η Συνέλευση Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών στα ΜΜΕ Κατάληψη ΕΣΗΕΑ, στην οποία επίσης είχε κάνει μήνυση ο Αγγελέτος επειδή “τόλμησε” να αναδημοσιεύσει κείμενο με απειλές του δικηγόρου στη δημοσιογράφο.

Η ανάρτηση της Ε. Ηλιοπούλου μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X