Τρεις μέρες μετά το πογκρόμ του Μαΐου του 2011 που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ο Κασιδιάρης επιχείρησε να εξαγάγει την εγκληματική αυτή μέθοδο και στον Ασπρόπυργο.

Ετσι στις 15/5/2011 ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής επιχειρούσε να ξεσηκώσει τους κατοίκους του Ασπρόπυργου να επιδοθούν σε πράξεις βίας σε βάρος των Ρομά της περιοχής, καλώντας τους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια».

Για την υπόθεση αυτή, που εκδικάστηκε έπειτα από έγκληση του ΕΠΣΕ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε καταδικάσει το 2017 τον Κασιδιάρη σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Όμως χτες ο πρωτόδικα καταδικασθείς για το «διώξτε τους Ρομά ανθρώπινα σκουπίδια» Ηλίας Κασιδιάρης αθωώθηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών! Τι να περιμένει, βέβαια, κανείς από τη δικαιοσύνη; Να αναγνωρίσει ότι το «διώξτε τους ρομά ανθρώπινα σκουπίδια» είναι ο ορισμός της προτροπής σε βία;

 

 

*Αλιευμένο από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X