Αθώοι κρίθηκαν οι 12 φοιτητές του φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης που κάθισαν στο εδώλιο 6 χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις τους κατά του Νόμου Διαμαντοπούλου. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης για το οποίο τους είχαν κατηγορήσει κάποιοι από τους καθηγητές τους.

Οι διώξεις με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και απόπειρας παράνομης βίας είχαν ασκηθεί μετά από τη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας 400 φοιτητών στη συνέλευση του Τμήματος στις 11 Οκτωβρίου 2011. Κάποιοι εκ των καθηγητών υπέδειξαν 12 φοιτητές ως πρωταίτιους της κινητοποίησης μιλώντας για «ομηρείας» τους στο χώρο της συνέλευσης.

Τις ίδιες κατηγορίες εξαπέλυσαν και στη σημερινή δίκη χωρίς όμως να πείσουν την έδρα ότι πράγματι υπήρξαν «όμηροι» των φοιτητών τους. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως δεν νοείται διατελούντες υπό ομηρεία να τηλεφωνούν (στην αστυνομία και στους οικείους τους) ή να δίνουν συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια. Με αυτό το σκεπτικό η κατηγορία της παράνομης κατακράτησης κατέπεσε ενώ η κατηγορία της παράνομης βίας έχει ήδη αρχειοθετηθεί και παραγραφεί.

Στο χώρο του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες φοιτητές και μέλη συλλογικών φορέων εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους 12 κατηγορούμενους, στην πρώτη ποινική δίκη φοιτητών για συνδικαλιστική τους δράση μετά τη δικτατορία.

Πηγή: efsyn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια