Την απαλλαγή όλων των διωκόμενων από τις κατηγορίες για την υπόθεση του Λάκκου Καρατζά αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Πανηγυρισμοί από τους αλληλέγγυους του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική.

Η δικαστική αυτή υπόθεση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτήν του εργοταξίου των Σκουριών και αφορά κυρίως μια μαζική κινητοποίηση κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην τοποθεσία «Λάκκος Καρατζά» στις 12 Μαΐου του 2013. Εκείνο το διάστημα η εταιρεία πραγματοποιούσε παράνομα εργασίες στο βουνό και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού ήταν καθημερινές. Η διαμαρτυρία αυτή αντιμετωπίστηκε με καταστολή εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων. Tην ίδια μέρα στην άλλη πλευρά του βουνού Κάκαβος γυναίκες που διαμαρτύρονταν δέχθηκαν, επίσης, βίαιη επίθεση από την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετές από αυτές.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» περιλαμβάνονταςν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως σύσταση συμμορίας, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών και όπλων, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας και, μεταξύ άλλων, ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια