Σε μια μεγάλη τραγωδία έχει μετατραπεί ο εορτασμός του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα, καθώς τουλάχιστον 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δεκάδων εκρήξεων μέσα σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και τρία πολυτελή ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και δύο ακόμα πόλεις.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι εκρήξεις φτάνουν συνολικά τις 8 μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, από τους οποίους κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.  Μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες κι άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 35 από τα θύματα ήταν ξένοι υπήκοοι. Ένας Πορτογάλος ηλικίας περίπου 30 ετών, που εκεί στη χώρα μαζί με τη σύζυγό του, σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκει Πρίνι Πάιν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ενώ τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για υποψίες σύμφωνα με τις οποίες οι εκρήξεις στις δύο εκκλησίες έγιναν από βομβιστές καμικάζι. Η πρώτη έκρηξη έγινε στον ναό του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο με αποτέλεσμα 160 τραυματίες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Κολόμπο. Επίσης στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεια, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας). Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Με πληροφορίες από Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X