Ο «καημένος ο γατούλης!», κάπως έτσι τελείωνε κάθε επεισόδιο του κινουμένου σχεδίου Tweety & Silvester, με το αγαπημένο κίτρινο καναρίνι να τραγουδάει αμέριμνο στο κλουβί του κοροϊδεύοντας τον αιώνιο αντίπαλό του γάτο Σιλβέστερ, ο οποίος για δεκαετίες προσπαθεί να φάει-μάταια-ένα αξιοπρεπές γεύμα (δηλαδή τον Tweety). Ο Tweety δημιουργήθηκε το 1942, από τον καρτουνίστα Μπομπ Κλάμπετ, και σήμερα κλείνει τα 71 του χρόνια.

Στο ίδιο μοτίβο, αυτό της αντιπαλότητας, βρίσκουμε κι άλλες αγαπημένες φιγούρες καρτούν και αιώνιους μισητούς εχθρούς που συντρόφευσαν και συντροφεύουν εδώ και δεκαετίες τα παιδικά μας χρόνια.

Road Runner – Κογιότ
Ή αλλιώς κογιότ-μπιπ μπιπ από τον χαρακτηριστικό ήχο τον οποίο έκανε ο Road Runner. Ποιος δεν θυμάται τις απείρου γέλιου και φαντασίας προσπάθειες του πεινασμένου κογιότ να πιάσει τον Road Runner το πανέξυπνο πτηνό που ήταν άπιαστο λόγω της ταχύτητάς του; Η ιδέα ήταν δημιουργία του Τσακ Τζόουνς, κάπου το 1948, ο οποίος αρχικά ήθελε να διακωμωδήσει δυο άλλους αιώνιους αντίπαλους, τον Τομ και τον Τζέρυ. Παρόλα αυτά το κοινό αγάπησε την ιδέα του Τζόουνς και πιο πολύ το πάντα εφευρετικό κογιότ –που όμως πάντα αποτύγχανε. Ενώ στην πραγματικότητα το κογιότ δεν πιάνει ποτέ τον Road Runner οι φανατικοί του καρτούν έφτιαξαν ένα ειδικό επεισόδιο που τελικά το κογιότ πιάνει τον αιώνιο εχθρό του και απολαμβάνει το γεύμα του.

Το κινούμενο σχέδιο ήταν βουβό καθώς οι ήρωες δεν μιλούσαν.

Tom & Jerry

tom & jerry

Από την κόντρα της γάτας με το ποντίκι εμπνεύστηκαν οι σκιτσογράφοι William Hanna και Joseph Barbera κάπου το 1940. Ο γάτος Tom δεν θα σταματήσει ποτέ να κυνηγάει το ποντίκι Jerry, όπως μια γάτα δεν θα σταματήσει να κυνηγάει ένα ποντίκι (βέβαια η φύση έχει διαψεύσει πολλές φορές αυτό το στερεότυπο).

Ο Tom προσπαθεί εδώ και… δεκαετίες να πιάσει τον πολυμήχανο Jerry, αποτυγχάνοντας να κάνει την δουλειά του ως γάτα και να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Βέβαια, οι δυο άσπονδοι εχθροί κατά βάθος λατρεύουν την κόντρα τους.

Η σειρά των κινουμένων σχεδίων είναι από τις μακροβιότερες όλων των εποχών, ενώ η αντιπαλότητα του Tom και του Jerry είναι η πιο διάσημη μεταξύ των κινουμένων σχεδίων. Η σειρά έχει κερδίσει 7 φορές το Όσκαρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου.

Chip ‘n’ Dale εναντίον Donald

donald

Ο Donald είχε ανέκαθεν πολλούς εχθρούς και πολλούς αντιπάλους. Αλλά όποτε έχει συναντήσει τα αγαπημένα και σκανταλιάρικα σκιουράκια η ιστορία εξελίσσεται σε ένα αιώνιο κυνήγι. Τα δυο σκιουράκια σχεδιάστηκαν το 1943 από την Disney και συνάντησαν για πρώτη φορά το γκρινιάρικο παπί το 1947. Από τότε ο Chip και ο Dale κάνουν δύσκολη την άτυχη ζωή του Donald.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X