Η τωρινή κοινωνία δεν είναι ένα στέρεο κρύσταλλο, αλλά ένας επιδεκτικός μεταβολών και ευρισκόμενος συνεχώς στη διαδικασία μεταβολής, οργανισμός.

Κάθε μέρα αποκαλύπτεται κι άλλη μια λειτουργία της ιδιότυπης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Κάθε μέρα μπαίνουν στο κάδρο της «ανομίας» και στα τηλεπαράθυρα κύματα εκφραστών του «χάους».

Η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος πρέπει να έχει κάποιον εκφραστή και συνάμα έναν οποιοδήποτε απολογητή. Δεν είναι η πρώτη φορά που στήνεται αυτό το σκηνικό. Με παραλλαγές, όμως, γιατί η φαντασία δεν είναι στην εξουσία.

Δεν φοβούνται αυτούς που αναπαράγουν την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Φοβούνται μήπως μέσα σε όλη αυτή την κοινωνική αμφισημία υπάρξει ένα παραγωγικό κενό που ενδεχομένως οδηγήσει σε μια ουσιαστική κοινωνική αμφισβήτηση.

Δεν είναι πια μεμονωμένες ομάδες, κόμματα, άτομα. Μας αφορά όλους και όλες ως συμπαραγωγούς της πυροδότησης μιας ανατρεπτικής κοινωνικής δυναμικής.

Ακολούθα το δρόμο σου κι άσε τον κόσμο να λέει.

Α.Κ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια