Γέμισε από κόσμο χτες η Ερμού και το Μοναστηράκι για τη διαδήλωση ενάντια στην πατρίαρχια, την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και τον σεξισμό. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, περισσότερες από χίλιες γυναίκες και άντρες έδωσαν δυναμικό παρών, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και της επιβολής των αντρών.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν ήταν “Ακόμα κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω ΟΧΙ σημαίνει ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ!”

Βίντεο από την καθημερινή ηλεκτρονική φεμινιστική εφημερίδα ΜΩΒ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X