Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 8:30μμ

V for Vendetta

Αλεξίσφαιρες ιδέες σε περίοδο κρίσης

Το El Viaje music bar και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοστάτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ουλή με τίτλο:

«Αλεξίσφαιρες ιδέες σε περίοδο κρίσης» (Εκδόσεις Α/συνέχεια)

Ο κοινωνικός ανθρωπολόγος Δημήτρης Ουλής ξαναδιαβάζει το κόμικ και την ταινία “V for Vendetta” με γνώμονα την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική συγκυρία.

Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία, Φιλοσοφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Δίδαξε θρησκευτικά και επιστημολογία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Αρσάκειο), ανθρωπολογία της θρησκείας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνιολογία της θρησκείας στο Ελληνικό Βιβλικό Κολλέγιο. Παράλληλα, εργάστηκε ως μουσικός και ως καθηγητής θεωρητικών της Μουσικής σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων:  1) Αλεξίσφαιρες Ιδέες σε Περίοδο Κρίσης: Μια ανάγνωση της ταινίας V for Vendetta, Αθήνα: Α/συνέχεια, 2014. 2) Unplugged: Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία, Αθήνα: Θρησκειολογία–Ιερά/Βέβηλα 2006. 3) Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνική: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής, Αθήνα: Εξάντας 2001. Έχει συμμετάσχει με μελέτες και βιβλιοκριτικές του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι επίσης τακτικός συντάκτης της εφημερίδας Ο Δρόμος της Αριστεράς.

στο El Viaje music bar
Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας (χάρτης εδώ)

e-mail: elviajemusicbar@gmail.com

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook εδώ

dimitris oulis_cover

σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ

Αρχιμήδους 2-6, Παγκράτι

τηλ.: 213 026 33 37

e-mail: vivliostatis@gmail.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X