Ανάμεσα στις μαζεμένες στιγμές απόγνωσης, άγχους και λύπης, η μουσική εκφράζει εκτός του πόνου μας και την ελπίδα για… άνοιξη μέσα στο χειμώνα. Οι μουσικές προτάσεις του 3pointmagazine, έχουν αυτή τη φορά σαν στόχο να πιστέψουμε στην απόδραση, αλλά και στο ότι κάποια στιγμή, δεν μπορεί παρά να ζήσουμε όπως πραγματικά θέλουμε…

Πρόταση Νο1
Ο πρώτος και μοναδικός τους δίσκος (Για τη στιγμή και μόνο, 2010) μέχρι τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία δουλειά που κρύβει μέσα της  δυναμισμό και έντονα συναισθήματα. Από τα δέκα τραγούδια τους, το ομώνυμο με τον τίτλο του άρθρου μας είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση και αυτό που μας έχει κερδίσει περισσότερο από κάθε άλλο τις τελευταίες ημέρες.

Πρόταση Νο2
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας έχει αποφασίσει να πορευτεί με στίχους που τσακίζουν κόκαλα, ερμηνείες που βγάζουν την ξεχασμένη κραυγή από μέσα μας στην επιφάνεια και μουσικές που χαράσσονται στο μυαλό του καθένα. Η μυρωδιά από μία ανοιξιάτικη μέρα  για την οποία μας μιλά είναι έντονη. Μένει να αποτυπωθεί. Μέχρι τότε ο ίδιος θα επιτελεί το καθήκον του…

Πρόταση Νο3
“Άφησε με λίγο να ονειρευτώ”, έγραφε ο Χρήστος Πεχλιβανίδης για το ρεφρέν ενός εκ των καλύτερων κομματιών των Β.Μ.Σ, το οποίο ηχογραφήθηκε το 2002, δυστυχώς χρονιά διάλυσης της μπάντας. Παρόλα αυτά είναι ένα τραγούδι πιο επίκαιρο από ποτέ. Χρειαζόμαστε να ονειρευτούμε και να πιστέψουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X