Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας συνεχίζουν να συζητώνται στην Ολομέλεια της Βουλής, με την απουσία Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής και Κ.Κ.Ε. Τα υπό συζήτηση νομοσχέδια που θα διαμορφώσουν τους νέους κώδικες αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι το βράδυ, αφού εγκρίθηκαν χθες βράδυ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ανακοίνωσε αλλαγές σε συγκεκριμένο άρθρο, με τη συνεργασία των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που είναι παρόντα. Η από βήματος δήλωση έρχεται μετά τις χθεσινές διευκρινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το έγκλημα του βιασμού.

Μετά από έκκληση του πρώην υπουργού, Σταύρου Κοντονή, για εφαρμογή των νέων κωδίκων με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (1/9/2019) ή του επόμενου ημερολογιακού έτους (Ιανουάριος 2020), ο κ. Καλογήρου απαντά ότι είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει και τον ίδιο και θα συζητηθεί σήμερα, Πέμπτη.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X