Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του νέου νομοσχεδίου που λέγεται ότι ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Ένα νομοσχέδιο που υποχρεώνει όλους τους νέους που έχουν κλείσει τα 18 να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, κάτι που θα σημαίνει ότι θα τους αναγνωρίζεται το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει φορολογική δήλωση. Όσοι δεν μπορούν να το αποδείξουν μέσω της τρελής γραφειοκρατίας ή μέσω δεκάδων αποδείξεων (ύψους 750 ευρώ) τότε θα πρέπει να πληρώνουν τον χρόνο 75 ευρώ! (ναι καλέ μου νέε, αυτά που δεν έχεις).

Κι όμως, δεν κάνουν πλάκα. Θα είναι, άλλωστε, ένα ακόμη δωράκι από την αγαπημένη μας τρι-κομματική κυβέρνηση που θέλει να μας δείξει ότι άπαξ και ζεις θα τους πληρώνεις.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου θα μπορούσε να είναι, εκτός από το «Αναπνέεις άρα φορολογείσαι», «Είσαι νέος μετάνιωσέ το», «Τέλος στο μαύρο χρήμα από τα χαρτζιλίκια», «καμία ανοχή στους μαμάκηδες-νέους που μέχρι τα 30 μένουν άνεργοι με τους γονείς τους και χωρίς εισόδημα».

Μην εξάπτεσαι νέε, όποιος αντιδρά άλλωστε θεωρείται αναρχοσυριζαίος, αναρχορεμάλι, και κωλόπαιδο ή νέος που ρέπει προς την τρομοκρατία. Δέξου το απλά, ήρεμα και με χαμόγελο… άλλωστε μέσα στην κρίση που εσύ δημιούργησες και ας μην είχες γεννηθεί, πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε. Άμα δεν δώσεις εσύ, ποιοι θα δώσουν; Αυτοί που έχουν τα σκάφη ή αυτοί που χουν 3 βίλες και κάτι καράβια; Ή ακόμη πιο ακραίο, οι υπουργοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, που έχουν 10 φρουρούς για την φύλαξή τους;

Κανονικά, το Υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να εντάξει κι άλλους φόρους στα νομοσχέδια του. Για παράδειγμα, να μας φορολογεί από την στιγμή που γεννιόμαστε. Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική πολιτεία τα βρέφη να φοροδιαφεύγουν; Επίσης θα πρέπει να φορολογείται το χαρτζιλίκι από τον παππού και την γιαγιά, γιατί εκτός του ότι έτσι μαθαίνουν τα παιδιά στην φοροδιαφυγή, είναι γνωστό ότι όλη αυτή η διακίνηση μεταξύ συγγενών είναι ξέπλυμα χρήματος. Επίσης, να φορολογεί το κράτος το καθαρό οξυγόνο που λόγω αιθαλομίχλης είναι σπάνιο, οπότε όποιος παίρνει βαθύτερες ανάσες θα φορολογείται και περισσότερο. Για να μην μιλήσουμε για την μετακίνηση που είναι δωρεάν, όταν κανονικά θα έπρεπε να έχει διόδιο στο πρώτο στενό έξω από το σπίτι σου.

Επιπλέον καλό είναι να φορολογούνται οι νέοι έτσι κι αλλιώς με φόρο νεότητας, γιατί σε μια κοινωνία δίκαιη δεν μπορούν να την πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι.

Άμα είναι δυνατό, σωστό είναι να φορολογηθεί κάθε πλάσμα που ζει και αναπνέει στην ελληνική επικράτεια, είτε άνθρωπος είτε ζώο, γιατί δεν μπορεί να πατάς, στην χώρα που γέννησε έναν Σωκράτη, έναν Κολοκοτρώνη, έναν Παπανδρέου και έναν Μητσοτάκη, τσάμπα. Εντάξει η αλήθεια είναι ότι το τραβήξαμε λιγάκι όχι γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα τα έκανε ποτέ, αλλά γιατί δεν τα έχουν σκεφτεί ακόμα.

Αληθής ή μη αληθής, η είδηση περί νομοσχεδίου πέρα από την πλάκα, δείχνει ότι οι κυβερνώντες πολιτικοί είναι επικίνδυνοι, πολύ απλά γιατί και μόνο οι σκέψεις τέτοιων μέτρων δείχνουν ότι κινούνται σε έναν δρόμο εκτός πραγματικότητας, σε έναν δρόμο μαζέψτε από παντού αλλά χωρίς σωστό και εγγυημένο πρόγραμμα για να ξεφύγουμε από την κρίση, όταν την ίδια ώρα εκεί έξω ο Έλληνας είναι άνεργος, ανασφάλιστος και περιμένει στις ουρές για λίγο φαγητό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X