Υπάρχουν στιγμές στην ζωή που νιώθεις ότι σου κόβεται η αναπνοή. Απότομα και ασυναίσθητα για ελάχιστα δευτερόλεπτα νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις ανάσα.

Όταν η ζωή σου περνά από μπροστά σου τόσο γρήγορα και εσύ παραμένεις αδρανής και παθητικός. Όταν βλέπεις εκείνα τα μάτια που αναζητούσες για καιρό. Όταν περπατάς στον δρόμο και βλέπεις τον συνάνθρωπό σου να σπαράζει για βοήθεια. Όταν παλεύεις να φανταστείς το μέλλον. Όταν πνίγεσαι στην καθημερινότητα, στην δουλειά ή στο σπίτι. Όταν η ανεργία σού χτυπάει την πόρτα. Όταν ο λογαριασμός έρχεται και εσύ δεν έχεις να πληρώσεις. Όταν γεννιέται κάτι όμορφο και εσύ το αντικρίζεις. Όταν αντικρίζεις εκείνο το άτομο που έχει σημασία για σένα.

Αναπνοές. Δύσκολες ή εύκολες. Βαθιές ή όχι. Γρήγορες ή αργές. Κομμένες ή μη. Ενδείξεις ζωής, οι αναπνοές μας μαρτυρούν την κατάστασή μας και κάποιες φορές ένα κομμάτι των συναισθημάτων μας. Η ζωή μας είναι άλλωστε μια μεγάλη ανάσα. Ή μήπως είναι μια μικρή; Στην πραγματικότητα είναι πολλές ανάσες μαζί, διαφορετικές, σημαντικές, μοναδικές.

Και αν κάτι με έπιασε με τις αναπνοές, είναι ότι συνειδητοποίησα ότι το πιο σημαντικό είναι ότι αναπνέουμε ακόμα, παρόλο που κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτό που είναι και το πιο σημαντικό…γιατί αναπνέω σημαίνει ότι ζω. Και αν δεν το ‘χουμε πάρει χαμπάρι πάνε να μας κλέψουν ακόμα και αυτό, το δικαίωμα μας να αναπνέουμε.

Καλή αιθαλομίχλη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια