Σε έναν πρωτοποριακό τρόπο ανίχνευσης παιδόφιλων στο διαδίκτυο κατέφυγε η ολλανδική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, "Terres des Hommes", η οποία σε συνεργασία με την Interpol κατάφερε να «παγιδεύσει» χιλιάδες παιδόφιλους.

Η οργάνωση έφτιαξε ψηφιακά ένα δεκάχρονο κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες, με το όνομα Sweetie, το οποίο αποτέλεσε το "δόλωμα" για τον εντοπισμό παιδόφιλων ανά τον κόσμο.

Το πρόσωπο της Sweetie εστάλη σε πολλές ιστοσελίδες για βίντεο-συνομιλίες με σκοπό το σεξ και προς έκπληξη των δημιουργών της, οι ενδιαφερόμενοι ανά τον κόσμο που επιχείρησαν να της μιλήσουν, ήταν χιλιάδες.

Μέσα σε δέκα μόλις εβδομάδες 20 χιλιάδες χρήστες από 71 χώρες είχαν την περιέργεια να "γνωρίσουν" καλύτερα την μικρή εικονική Φιλιππινέζα. Οι ταυτότητες χιλίων εξ αυτών βρίσκονται ήδη στα χέρια της Ιντερπόλ, η οποία διεξάγει έρευνα για το… παρελθόν τους. Από αυτούς, οι 254 είναι Αμερικάνοι, οι 110 Βρετανοί και οι 103 Ινδοί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X