Δικαστήριο στην Ολλανδία άνοιξε τον δρόμο για την αναγνώριση των ανθρώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως αρσενικά ή θηλυκά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του Ρούμοντ καλεί τους νομοθέτες να αναγνωρίσουν την τρίτη καταχώρηση φύλου έπειτα από προσφυγή ενός προσώπου που ενώ είχε γεννηθεί άντρας, υποβλήθηκε σε θεραπεία αλλαγής φύλου ώστε να γίνει γυναίκα. Αρχικά έγινε δεκτό το αίτημά της να καταγραφεί επισήμως ως γυναίκα, αλλά στη συνέχεια ζήτησε να καταχωριστεί σε μια διαφορετική κατηγορία, ούτε άρρεν ούτε θήλυ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει ότι το φύλο του ατόμου δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γέννησή του και τονίζει ότι είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε να αναγνωριστεί και μία τρίτη καταχώρηση φύλου. Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ολλανδία χαιρέτισαν την απόφαση και ο Μπραντ Μπέργκοβερ από το Ολλανδικό Δίκτυο Διεμφυλικών, τόνισε ότι πρόκειται για «επαναστατική απόφαση στο πλαίσιο του ολλανδικού δικαίου».

Στη Δανία και τη Μάλτα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, για όσα πρόσωπα το επιθυμούν, να καταχωρούνται ως Χ, ενώ πρόσφατα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, σε υπόθεση ίντερσεξ ατόμου, αποφάσισε ότι η Πολιτεία πρέπει πέραν των δυνατοτήτων άρρεν και θήλυ, να δίνει και δυνατότητα τρίτης καταχώρισης φύλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X