Ανοιχτή συνέλευση για δράσεις ενάντια στη βιομηχανία γούνας πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο και το κτίριο Γκίνη. Η συνέλευση γίνεται με αφορμή την επικείμενη έκθεση γουνοποιών και γουνεμπόρων στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι και στη Νορβηγία πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία εκτροφείων ζώων που προορίζονται για γούνες.

Το κάλεσμα της πρωτοβουλίας ενάντια στη βιομηχανία γούνας

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν υπάρξει συνεχείς αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στη βιομηχανία γούνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πρώτη φορά το Μάιο του 2018 μέσα στην ίδια την πόλη της Καστοριάς. Παρότι η δυναμική του κινήματος που επιδιώκει την κατάργηση του εμπορίου γούνας και την απελευθέρωση των ζώων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και τα καταστήματα όπου πωλούνται γούνες αλλά κυρίως τα εκτροφεία, τα σφαγεία και οι μονάδες επεξεργασίας, αυτό δεν οφείλεται σε μια αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα γούνας αλλά στις παχυλές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εκτροφείς από το ελληνικό κράτος και την παγκόσμια αγορά στην οποία ξεπλένουν τα προϊόντα τους. Φέτος το Μάρτιο οι γουνοποιοί και γουνέμποροι ξανάρχονται για 9η φορά στην Αθήνα για να εκθέσουν τα ματωμένα τους εμπορεύματα. Χρειάζεται το κίνημα για την απελευθέρωση των ζώων να είναι εκεί με ένα διαρκές παρών που δεν θα τους αφήσει να πάρουν ανάσα και θα μετατρέψει την έκθεση αυτή στο μεγαλύτερο εφιάλτη τους.

Καλούμε όλες/α/ους που θέλουν να αγωνιστούν είτε μεμονωμένα, είτε ως ομάδες να πλαισιώσουν τις οργανωτικές διαδικασίες, τα καλέσματα και να διοργανώσουν δράσεις ενάντια στη βιομηχανία γούνας.

Τη Δευτέρα 18/2 έγινε η πρώτη συνάντηση και απόφασίσαμε την οργάνωση πορείας στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα και καλούμε σε νέα ανοιχτή συνέλευση τη:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Πολυτεχνείο – Κτίριο Γκίνη

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ

ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια