Μια καλλιτεχνική έκθεσα στο μετρό της Στοκχόλμης έχει προκαλέσει αντιπαράθεση καθώς απεικονίζουν γυναίκες με περίοδο. Η φεμινίστρια καλλιτέχνης Liv Strömquist, σκιτσάρει μια κοπέλα να κάνει πατινάζ και ανάμεσα στα σκέλια της κάτι κόκκινο. Στη λεζάντα γράφει «Είναι εντάξει! Απλά έχω αίμα». Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν αρνητικά στα σκίτσα της Strömquist χαρακτηρίζοντάς «αηδιαστικά», ενώ κάποιος άλλο γράφει «δεν είναι ωραιο να πρέπει να εξηγήσω στο 4χρονο παιδί μου τι είναι αυτό το κόκκινο;»

«Είναι παράξενο ότι κάτι που βλέπεις όλη την ώρα θεωρείται τόσο προκλητικό» λέει η δημιουργός η οποία τονίζει ότι μέχρι και στις μέρες μας η περίοδος θεωρείται ταμπού.

Όσο για αυτούς που αντιδρούν η καλλιτέχνης έχει μόνο μια συμβουλή: Ξεπεράστε το!

Παρά τις αντιδράσεις, οι υπεύθυνοι τονίζου ότι η δουλειά της Strömquist θα παραμείνει στους σταθμούς του μετρό καθώς η έκθεση είναι σημαντική και επιδιώκει να «γιορτάσει το ανθρώπινο σώμα σε όλα τα σχήματα και τις μορφές του»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X