Αντιδράσεις προκάλεσε στη Νορβηγία η Ολυμπιακή Ομάδα Αλπινικού Σκι καθώς τα επίσημα φούτερ της ομάδας με τα οποία φωτογραφήθηκαν είχαν πάνω τους σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούν οι Σκανδιναβικές νεοναζιστικές ομάδες. Το βελάκι είναι αρχαίο σύμβολο των Βίκινγκς και συγκεκριμένα είναι το σύμβολο του θεού Τυρ, ο οποίος είναι ο θεός του πολέμου. Στόχος ήταν να συμβολίσει την δύναμη και την νίκη για τους αθλητές, αλλά το μόνο που πέτυχε είναι να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αναγκάζοντας του αθλητές να δηλώσουν πως δεν θα φορέσουν τα ομώνυμα φούτερ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα.

Ο λόγος είναι ότι το αρχαίο σύμβολο χρησιμοποιείται από τις νεοναζιστικές ομάδες σε σημαίες τους, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί και από τον Αδόλφο Χίλτερ ως σύμβολο πολέμου και το οποίο κοσμούσε μέχρι και τις στολές των αξιωματικών του αλλά και όσων είχαν αποφοιτήσει από τη Reichsführerschulen (Σχολεία του Φύρερ)

Adolf Hitler is seen next to SA commander Viktor Lutze, right, who proudly wears the Tyr rune on his arm, having graduated from the Reichsführerschulen

 Members of militant neo-Nazi Nordic Resistance Movement march through Helsinki, Finland, carrying flags with the group's symbol - the Tyr rune

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X