Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους γονείς των θυμάτων της επίθεσης στο Λύκειο του Πάρκλαντ αλλά και από πολέμιους της οπλοκατοχής, καθώς επιτρέπει στους παίκτες να γίνουν ένοπλοι σε σχολείο και να πυροβολούν μαθητές! Το παιχνίδι λέγεται Active Shooter δηλαδή «ενεργός σκοπευτής» και η εταιρεία παροτρύνεί τους παίκτες:

«Διαλέξτε τον ρόλο σας, οπλιστείτε και παλέψτε ή καταστρέψτε! Μπορεί να είστε ο καλός ή ο κακός. Η επιλογή είναι δική σου! Μόνο στο ‘Active Shooter’ θα είστε σε θέση να επιλέξετε τον ρόλο είτε του ένοπλου είτε της ομάδας διάσωσης. Οδηγήστε την ομάδα σας, σώστε τους πολίτες και εξουδετερώστε τον σκοπευτή».

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου και, σύμφωνα με το CNN, δημοσιεύεται από μια ρωσική εταιρεία που ονομάζεται Acid, η οποία θα πουλήσει το παιχνίδι για $ 5 έως $ 10.

Ο Ryan Petty, πατέρας της 14χρονης Alaina, η οποία έχασε τη ζωή της στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas, το χαρακτήρισε «αποτρόπαιο».

Σχεδόν 35.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αναφορά στο change.org σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εταιρεία να ξεκινήσει το παιχνίδι

Η κόρη του Fred Guttenberg, Jaime, σκοτώθηκε από επίθεση στο σχολείο της και είπε ότι το παιχνίδι είναι ένα από τα “χειρότερα” πράγματα που έχει δει από τότε που έχασε το παιδί του.

35.000 υπογραφές έχουν μαζευτεί σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εταιρεία να λανσάρει αυτό το τρομακτικό και ανήθικο όπως λένε βιντεοπαιχνίδι .

Η εταιρεία μετά τις αντιδράσεις εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία είπε ότι θα ξανασκεφτεί τον ρόλο του ένοπλου στο παιχνίδι της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X