Τη διοργανώνει το Σάββατο (17/6) το αντιφασιστικό Στέκι Δίστομο. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε μέσα από συνεχείς αγώνες να δημιουργήσει ένα σημαντικό ανάχωμα στους εθνικιστές και ρατσιστές.

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας για την εκδήλωση:

Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο καλεί τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα και όλους τους αντιφασίστες στην αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 17/06/2017 και ώρα 19.00. Ο Άγιος Παντελεήμονας αποτελούσε για χρόνια πεδίο συσπείρωσης και οργάνωσης των φασιστικών-παρακρατικών συμμοριών,μια περιοχή που η Χρυσή Αυγή χρησιμοποίησε σαν προπύργιο αύξησης των ποσοστών της πάντα σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε προσπάθεια κομματιών του ανταγωνιστικού κινήματος να διεκδικήσουν πολιτισμικά ή πολιτικά την πλατεία, δεν υλοποιήθηκε. Το Στέκι Δίστομο άλλαξε τους συσχετισμούς. Μέσα από την συνέπεια, την υπομονή, την επιμονή και τις αναγκαίες τακτικές προσαρμογές που απαιτεί ο αντιφασιστικός αγώνας, οικοδομήσαμε μια αντιφασιστική ζώνη στον Άγιο Παντελεήμονα. Αποδείχθηκε περίτρανα πως η εδαφικοποίηση του μαχόμενου αντιφασιστικού αγώνα, αποτελεί ένα δύσβατο αλλά νικηφόρο μονοπάτι.

Στα 3 χρόνια της παρουσίας μας στον Άγιο Παντελεήμονα, η πολυμορφία του αγώνα είναι κομβικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας παρέμβασης. Ακυρώσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια εμφάνισης φασιστών- παρακρατικών στην Πλατεία. Ανοίξαμε την παιδική χαρά που παρέμενε για χρόνια κλειστή, κόντρα στις επιδιώξεις Καμίνη-ντόπιων φασιστών. Διευκολύναμε μέσω της παρουσίας μας την ύπαρξη ιατρείου δρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα, συνδέοντας τον μαχόμενο αντιφασισμό με τις ανάγκες της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δεν αφήσαμε να επιβιώσουν ούτε μήνα τα γραφεία του μαφίοζου-παρακρατικού Χρήστου Ρήγα που είχε το θράσος να ανοίξει γραφεία λίγα μέτρα μακριά από το στέκι μας. Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση κατά την διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης της Τ.Ο Αθήνας της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης, του κοντινότερου γεωγραφικά γραφείου στο Στέκι μας.

Προσδοκούμε το Σάββατο να συνδεθούμε με την τοπική κοινωνία και το πολυεθνικό προλεταριάτο του Αγίου Παντελεήμονα. Να γιορτάσουμε μαζί την αντιφασιστική νίκη στον Άγιο Παντελεήμονα. Να αντιπαραβάλλουμε στον »πολιτισμό» του μίσους, της παραχάραξης της ιστορίας, της υπεράσπισης ενός παρελθόντος που δεν αναγνωρίζουμε, τον δικό μας πολιτισμό. Της υπεράσπισης της προλεταριακής- αντιφασιστικής ιστορίας, του κόσμου του αγώνα, του μόχθου και της αντίστασης που έχει μάθει να μην σκύβει το κεφάλι. Τον πολιτισμό της αλληλεγγύης, της πλατιάς άμυνας απέναντι σε οποιονδήποτε μας στερεί αυτά που δικαιούμαστε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση της αντιφασιστικής κληρονομιάς των νεκρών, των βασανισμένων και των φυλακισμένων.

Σάββατο 17 Ιούνη 2017, ώρα 19.00

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Πίσω Ρουφιάνοι

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X