Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε το Challenge Cup τον πρώτο διεθνή τίτλο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ . Ο Ολυμπιακός, που είχε ηττηθεί (2-3) στον πρώτο τελικό του Challenge Cup εντός έδρας, «ταπείνωσε» την Μπούρσα στην Τουρκία, νίκησε στον δεύτερο αγώνα με 3-1 και πανηγυρίζει, μαζί του και το ελληνικό βόλεϊ. Παρόλα αυτά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συγκεκριμένα συντάκτης του, είδε μια «αντρίκεια κούπα» και εμείς αναρωτιόμαστε πως το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα έτσι απλά.

Έτσι κατάφερε μια υπέροχη μέρα για το γυναικείο ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα να την μετατρέψει σε μια κακή ημέρα για τη δημοσιογραφία που θα έπρεπε να έχει απέναντί της κάθε τι πατριαρχικό και σεξιστικό.

Αγαπητό Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νίκη δεν έχε φύλο αλλά η ανευθυνότητα έχει όρια.

Σημείωση: Ο τίτλος του κειμένου ευτυχώς άλλαξε λίγο μετά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X