Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι περισσότερο κοντά προς ένα μοντέλο προεδρικής δημοκρατίας, παρά κοινοβουλευτικής, εξέφρασε ανοιχτά ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος, που είχε κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Εξηγώντας την άποψη του σε συνέντευξή του στο κανάλι One, ο Α. Πανούτσος παραδέχτηκε ότι το προεκλογικό σχήμα της ΝΔ βασίστηκε με γνώμονα τη συγκέντρωση των ψήφων. Γι’ αυτό και σε μεγάλο βαθμό το κυβερνητικό σχήμα έχει διαμορφωθεί από στελέχη, τα οποία δεν έχουν ψηφιστεί στις εκλογές.

“Έχω την εντύπωση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχηματίστηκε με επιλογές που θα έφερναν τον μέγιστο αριθμό ψηφοδελτίων, ενώ η ομάδα που θα κυβερνήσει, σχηματίζεται από άτομα που πιστεύει (σ.σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ότι λόγω ικανοτήτων και προηγούμενης θητείας, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μπορούν να τρέξουν τα υπουργεία.”

Συνεπώς έχουμε “δύο στρατηγικές”, σχολίασε η δημοσιογράφος αμέσως μετά.

Ο Α. Πανούτσος δεν συμφώνησε με τη διαπίστωση και υπογράμμισε, ότι είναι η πρώτη φορά που αξιοποιούνται σε τέτοιο βαθμό εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, άρα στελέχη που δεν έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες.

“Όχι δυο στρατηγικές. Το ένα με το άλλο συνδέονται πολύ λιγότερο σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Το σημείο της τοποθέτησης βρίσκεται στο λεπτό 8.07:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X