Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο λόρδος Έλγιν δεν διάλεγε να έρθει στην Αθήνα αλλά πήγαινε σε κάποια άλλη ιστορική πόλη του κόσμου; Ποια θα ήταν τα αποτελέσματα; Με βάση αυτό το ερώτημα δημιουργήθηκε το παρακάτω βίντεο από τους Άρη Καλογερόπουλο και Αλέξη Μανθεάκη. Οι δυο τους δημιούργησαν τις εικόνες των κατεστραμένων και κλεμμένων ιστορικών μνημείων που θα υπήρχαν σε κάθε μια πόλη αν ο Έλγιν είχε περάσει από αυτές.Το βίντεο τελειώνει με τη φωτογραφία του Παρθενώνα που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία και τη φράση “…αλλά ο Έλγιν πήγε στην Αθήνα.”

Η δημιουργία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια των Μανθεάκη και Καλογερόπουλου να γυρίσουν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης. Η όλη προσπάθεια αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία και η Πολιτεία δεν μετέχει σε αυτή. Είχε προηγηθεί και ένα ακόμα βίντεο με τίτλο “I am Greek and I want to go Home”.

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.ipsaci.com και www.iamgreek.gr.

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια