Απέλυσαν τη γυναίκα που σε φωτογραφία εμφανιζόταν να κάνει γνωστή χειρονομία σηκώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο προς την αυτοκινητοπομπή του Ντόλαντ Τραμπ που περνούσε από δίπλα της

Πριν ένα μήνα περίπου το γύρο του κόσμου είχε κάνει μια φωτογραφία με μια γυναίκα που ενώ ποδηλατούσε στην Βιρτζίνια έκανε τη γνωστή χειρονομία σηκώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο προς την αυτοκινητοπομπή του Ντόλαντ Τραμπ που περνούσε από δίπλα της.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Juli Briskman, η γυναίκα της φωτογραφίας πάνω στο ποδήλατο, απολύθηκε από τη δουλειά της. Όπως είπε η ίδια στη Huffington Post, όταν πέρασε ο Τραμπ, «το αίμα μου άρχισε να βράζει, άρχισε να σκέφτομαι πως οι νεαροί πρόσφυγες του προγράμματος Daca εκδιώχνονται. Αποσύρει εισφορές προς το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το λεγόμενο Obamacare. Ένα τρίτο του Πούερτο Ρίκο δεν έχει ρεύμα. Και αυτός πάει γι’ άλλη μια φορά στο μάθημα γκολφ του».

Ένας φωτογράφος που ταξίδευε με την προεδρική αυτοκινητοπομπή τράβηξε τη φωτογραφία με την ποδηλάτισσα. Η Briskman δούλευε ως ειδική μάρκετινγκ και επικοινωνίας σε μία εταιρεία. Μετά το περιστατικό, τα αφεντικά της την κάλεσαν και της είπαν ότι θα διαχωριστούν από αυτήν, γιατί παραβίασε την πολιτική της εταιρείας για τα social media. Της είπαν ότι δεν τους άρεσε που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ως φώτο προφίλ στο Twitter και στο Facebook και αυτή της η κίνηση θα μπορούσε να βλάψει την φήμη της εταιρείας ως κυβερνητικός ανάδοχος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια