Πρώτο κουδούνι χτες για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ανάμεσά τους και χιλιάδες προσφυγόπουλα που για πρώτη φορά μετά τη φρίκη του πολέμου θα ξαναπεράσουν το κατώφλι του σχολείου.

Από ό,τι φαίνεται όμως η μισανθρωπιά ορισμένων εδώ στην «Ελλαδάρα» συνεχίζεται. Μπορεί πέρσι να έστελναν βοήθεια στους πρόσφυγες, «αλλά όχι και να τους βάλουμε να κάθονται δίπλα στα παιδιά μας», φαίνεται να είναι η τωρινή ρατσιστική αντίληψη των γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, οι οποίοι δεν θέλουν πρόσφυγες στα σχολεία τους και το δήλωσαν γραπτώς και με επιστολή τους. «Καθαρά» σχολεία, υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά.

Το χαμόγελό τους η απάντησή μας…

σε κάθε σκατένιο άνθρωπο που δεν θέλει προσφυγόπουλα στο σχολείο…

katalipsi-sxoleio-prosfyges-city-plaza-body-image-1473756983-size_1000

Φωτογραφία από το Vice.gr.

 

Και εδώ οι απαντήσεις – χαστούκια χρηστών του Twitter:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X