Μέσα σε εντελώς αντίξοοες συνθήκες υποχρεώνονται να εργάζονται διανομείς στη Θεσσαλονίκη. Παρά την έντονη χιονόπτωση, οι εργοδότες τους ανάγκασαν να δουλέψουν κανονικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούσαν την ημέρα από τον μισθό τους.

Από την άλλη, θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω η ελάχιστη συναίσθηση από τους πελάτες. Δυστυχώς όμως κάποιοι αποφάσισαν να παραγγείλουν, με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των διανομέων για ένα.. σουβλάκι ή μία πίτσα. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και εμφανίζει διανομείς να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν όρθια τα μηχανάκια τους μέσα στο χιόνι.

Δημοσιεύτηκε από Paris Kagias στις Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

 

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα ένας ακόμη διανομέας σκοτώθηκε στα Χανιά, έχοντας να παραδώσει παραγγελία λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Ακολούθησε ανακοίνωση από Επιτροπή των διανομέων που τους καλούσε να μη δουλέψουν μέσα στο χιόνι, ενώ εμπνευσμένες αντιδράσεις υπήρξαν στο διαδίκτυο, όπως το σκίτσο του George Micalef.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X