Ο Γιώργος Μικάλεφ ζωγράφος και σκιτσογράφος, με πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, γνωστότερος στο ευρύ κοινό για τη στήλη Ημερολόγιο που έχει στο ηλεκτρονικό περιοδικό The press project. Κάθε μέρα κι ένα σκίτσο ή ένα άνα δύο, όπως κι αν προκύψει τα σκίτσα του έχουν πολιτικό σχόλιο.

Με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της χρυσαυγίτισσας Βούλας Παπαχρήστου, που καμάρωνε δίπλα στον Κασιδιάρη κι έκανε ρατσιστικά αστειάκια με τα κουνούπια του Νείλου (διαβάστε περισσότερα εδώ) , ο σκιτσογράφος έκανε ένα αντιφασιστικό σκίτσο, εκτός ημερολογίου. Δεν σας το περιγράφουμε, γιατί τα σκίτσα έχουν από μόνα τους δύναμη, η οποία χάνεται με την όποια περιγραφή, θα το δείτε μόνοι σας εδώ, γιατί το Facebook το θεώρησε προσβλητικό και το κατέβασε.

Ο Μικάλεφ ενόχλησε τους υποστηρικτές και απολογητές του Χίτλερ, και δέχτηκε απειλές και μηνύματα.«Να παιθάνεις καρακγιοζι», ήταν ένα από τα πολλά απειλητικά και υβριστικά σχόλια. Το προφίλ του παραμένει μπλοκαρισμένο, με απειλή από τον ιστότοπο ότι θα διαγραφεί πλήρως. αν δεν συμμορφωθεί.

Ο ίδιος απαντά στις απειλές με ένα από τα χαρακτηριστικά του σκίτσα

 

Πηγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X