Σε απεργία και μοτοπορεία, με προσυγκέντρωση στις 12:00 στο Πεδίο του Άρεως, καλεί για την Πέμπτη 11 Απριλίου η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων.

Δύο χρονιά μετά την πρώτη μεγάλη απεργία, οι εργαζόμενοι των κλάδων delivery, courier και οι λοιποί εξωτερικοί υπάλληλοι απεργούν προκειμένου να εφαρμοστούν στην πράξη αυτά που είδαν στα χαρτιά.  Πρόκειται για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου και εξασφάλισε ορισμένα δικαιώματα που διεκδικούνταν επί σειρά ετών. Συγκεκριμένα, κατακτήθηκε η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τους οδηγούς από τους εργοδότες τους, ενώ εξασφαλίστηκε η συντήρηση του οχήματος με ευθύνη του εργοδότη, καθώς και η παροχή εταιρικού δικύκλου.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του κλάδου που παραμένουν προς πραγματοποίηση είναι και η αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας για όλους τους εργαζομένους σε δίκυκλα και η ένταξή του στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων σημειώνει ότι «η 11η Απριλίου είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι με δίκυκλα θα διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους. Ένα στοίχημα ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στο επάγγελμα».

 

Περισσότερα στο sveod.gr

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια