Τώρα τελευταία
σα να ‘μαστε λίγο ακαμουφλάριστοι
Βγαίνουμε στο δρόμο με πυζάμες
Τσίμπλες στα μάτια
Ιδρώτας να τρέχει
Δεν ξεχωρίζεις τα ρούχα από το δέρμα
Δουλεύουμε πολλές ώρες
Σκύβουμε να πιάσουμε κότσο τα μαλλιά
Κρατάμε τους άλλους από τον αγκώνα
Τρώμε καμένο φαΐ
Οι δρόμοι είναι πενταβρώμικοι
Οι ταμπέλες δε φαίνονται
χιλιάδες αυτοκόλλητα έχουν κρύψει τα γράμματα
-δεν ξέρω αν μπορώ να τις διαβάσω-
Η μουσική έχει θορύβους
Οι γνωστοί μας μοιάζουνε με άλλους γνωστούς
Είμαστε κάπως σκεβρωμένοι
ή κάπως τετράγωνοι
Οι γλουτοί πεσμένοι
Εξέχουν κωλύοντας τις κινήσεις μας
Τα μάτια πρησμένα
με το ζόρι ανοιχτά
Τα κτήρια ασύμμετρα
Τα λάστιχα των λεωφορείων σκασμένα
Τα φανάρια πορτοκαλί
Ούτε μπρος ούτε πίσω
Οι μυρωδιές ανάκατες
Δυσάρεστες
Σαν τα λουλούδια στις κηδείες
Τα ισόγεια λαμαρίνες
Τα πατάρια σκοτεινά
Δεν ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά μας
Δεν εξέχει η μύτη
Δεν υπάρχουν ρουθούνια
στόμα
Ούτε αυτιά

15/9, Αμπελόκηποι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Η Λίνα Φούντογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr, και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.ά. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ‘δημιουργικό μηδέν’ και διατηρεί τη στήλη “Απεριορίστων (δια)δρομών” στο 3pointmagazine. Ποίησή της έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL με την οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδίνο και στα επίσημα Videoclip "Έλα Κοντά” του Παύλου Παυλίδη και "High Command" του βρετανικού συγκροτήματος Detachments. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

X