Σαν σήμερα πέθανε το 1674 ο Άγγλος ποιητής Τζον Μίλτον. Προερχόταν από συντηρητική οικογένεια, ωστόσο κατάφερε να εκφράσει ριζοσπαστικές σκέψεις και πρωτοποριακές για την εποχή.

Από νωρίς, όταν ήταν έφηβος φάνηκε η αντίθεσή του με τα τετριμμένα. Ο πατέρας του επέμενε να γίνει θεολόγος, όμως εκείνος χάραξε τη πορεία που ήθελε ο ίδιος και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κλασσική αρχαιότητα. Στη συνέχεια έγραψε πληθώρα ποιημάτων του ποιημάτων στα αγγλικά και τα λατινικά, πολλά από τα οποία διασώζονται και έχουν μείνει στην ιστορία.

Πέρα από τα ποιήματά του, παραμένουν διαχρονικές και πολλές από τις διαπιστώσεις του. Ορισμένες από αυτές έχει συγκεντρώσει το sansimera.gr τις οποίες και αναδημοσιεύουμε:

«Αυτή μου έδωσε τον απαγορευμένο καρπό κι εγώ τον έφαγα.»

«Αυτός που ελεύθερα διακηρύσσει πως το έργο σου είναι καλό και δεν φοβάται να δηλώσει ότι μπορούσε να ήταν και καλύτερο, σου δίνει την καλύτερη απόδειξη της πίστης και της φιλίας προς εσένα.»

«Η αλήθεια είναι τόσο αδύνατο να βρωμιστεί από ακάθαρτα χέρια, όσο και η ηλιαχτίδα.»

«Η ειρήνη έχει τις δικές της νίκες, όχι λιγότερο δοξασμένες απ’ αυτές του πολέμου.»

«Η εμπιστοσύνη μεταδίδει ένα θαυματουργό αίσθημα. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας, την άγνοια του κινδύνου και την τάση για ευγενικές προσπάθειες.»

«Η ματιά των γυναικών εκφράζει ό,τι αποσιωπά η γλώσσα.»

«Η νευρική γυναίκα μοιάζει σαν πηγή θολή, γεμάτη λάσπες, βρωμερή και άθλια στην όψη.»

«Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως το πρωί τη μέρα.»

«Η σκέψη πως μπορείς να εκδικηθείς, φέρνει γλυκιά ικανοποίηση, πικραίνεσαι όμως ύστερα από λίγο, μόλις σκεφτείς πως μπορεί να σου την ανταποδώσουν με αντεκδίκηση.»

«Μία γλώσσα είναι αρκετή για τη γυναίκα.»

«Σε μια κοινωνία χωρίς ισότητα, τι αρμονία αλήθεια και ομορφιά μπορεί να επικρατήσει;»

«Τι άλλον μπορούν οι πόλεμοι, παρά αδιάκοπους πολέμους να γεννήσουν;»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X