Μαθήματα ήθους παρέδωσαν οι παίκτες της Μίλαν, όταν σε φιλικό αγώνα με την Προ Πάτρια, αποχώρησαν από το παιχνίδι λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού, μερίδα οπαδών της Προ Πάτρια (που αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας) έκανε ρατσιστικούς ήχους προς τον επιθετικό της Μίλαν, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος εξερράγη και κλότσησε την μπάλα προς το μέρος τους, ενώ στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Και ενώ οι παίκτες της Προ Πάτρια προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον Γκανέζο και να τον πείσουν να μείνει στο παιχνίδι, ο αρχηγός της Μίλαν, Μάσιμο Αμπροζίνι, αποφάσισε να αποχωρίσει σύσσωμη η ομάδα, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή της από την ρατσιστική αντιμετώπιση έγχρωμων παικτών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X