Τι άλλαξε ρε Νίκο; Τίποτα. Λίγο πιο μαύρο προστέθηκε στην ζωή μας. Τότε ήταν ασπρόμαυρα τα φιλμ, τώρα είναι ασπρόμαυρη η ζωή μας. Τότε ντύνονταν τις Απόκριες, τώρα ντυνόμαστε κάθε μέρα. Βάζουμε κάτι μεγάλα ψεύτικα χαμόγελα και προσποιούμαστε ότι την βγάζουμε, ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Στην πραγματικότητα δεν είμαστε τίποτα και δεν την βγάζουμε ρε Νίκο.

Ψέμματα λέμε, στους άλλους, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στον εαυτό μας. Με δυσκολία κοιταζόμαστε στον καθρέφτη κάθε πρωί, με δυσκολία κοιταζόμαστε ακόμα και μεταξύ μας.

Σιχαινόμαστε τους εαυτούς μας. Και το χειρότερο κανείς μας δεν κάνει κάτι για αυτό. Παραμένουμε σκυμμένοι και με ψεύτικα χαμόγελα μακρυά από τον κόσμο που ονειρευόμαστε από τότε, από πάντα, από παιδιά. Έναν κόσμο με τραγούδια γιατί Νίκο κανείς δεν τραγουδάει πια για αυτά.

** η φώτο είναι του Σπύρου Στάβεση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια