Είναι η τρίτη αυθαίρετη απόλυση μέσα σε ένα χρόνο για την επιχείρηση Σαβοϊδάκη, μετά από απόλυση συνδικαλίστριας και μίας ακόμα μητέρας τριών παιδιών.

Δεν έχει τέλος ο εργοδοτικός αυταρχισμός στην επιχείρηση αρτοζαχαροπλαστείων “Σαβοϊδάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την περσινή απόλυση συνδικαλίστριας και την απόλυση μητέρας τριών παιδιών πριν λίγους μήνες, μία ακόμα τρίτεκνη μητέρα βρέθηκε στο δρόμο λίγο πριν τις γιορτές, επειδή έκανε το μοιραίο λάθος πάνω στον τεράστιο φόρτο εργασίας, ειδικά μέσα στην εορταστική περίοδο, να ξεχάσει να κόψει απόδειξη με το αστρονομικό ποσό των 90 λεπτών. Η επιχείρηση δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως θέλει εργαζόμενους – ρομποτάκια, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας.

Στο πλευρό της απολυμένης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Εργατοϋποαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων – Ποτών του νομού Ηρακλείο, με ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει το συμβάν και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται:

Πριν από λίγες μέρες η εταιρία «Σαβοϊδάκης Α.Ε.» προχώρησε σε ακόμη μια απόλυση εργαζόμενης και μητέρας 3 παιδιών επειδή «δεν έκοψε μια απόδειξη» με το ιλιγγιώδες ποσό των…90 λεπτών!

Στερώντας έτσι το ψωμί μιας ολόκληρης οικογένειας για 0,90€!

Απόλυση που έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων: Την απόλυση Συνδικαλίστριας πριν από ένα χρόνο αλλά και την απόλυση εργαζόμενης επίσης μητέρας 3 παιδιών πριν λίγους μήνες.

Φαίνεται πως στην «οικογένεια» της εταιρίας, τελικά χωράνε όλοι:

 • Εκτός από εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο το δικό τους και των συναδέλφων τους με την συνδικαλιστική τους δράση,
 • εκτός από εκείνους που δουλεύουν χωρίς «να δίνουν το κάτι παραπάνω» στην εταιρία αλλά και
 • εκτός από εκείνους που πάνω στην ένταση της δουλειάς έκαναν το μοιραίο λάθος να ξεχάσουν μια απόδειξη!

Η πρόσφατη απόλυση εντάσσεται στα σχέδια της εργοδοσίας για συνέχιση και ένταση της τρομοκρατίας των εργαζόμενων που δεν δικαιούνται να κάνουν το παραμικρό λάθος, το παραμικρό παραστράτημα από τους κανόνες που βάζει η εργοδοσία. Ώστε αποτελεσματικά να υπηρετούνται τα επιχειρηματικά της σχέδια. Προσπαθεί να δώσει το δικό της μήνυμα στους εργαζόμενους της εταιρίας: Να μην ξεσηκωθούν, να μην διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: Μπροστά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών της σχεδίων δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε πως μια μάνα θα ταΐσει τα παιδιά της.

Αποδεικνύει πως ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους στην εταιρία, αλλά και όλου του κλάδου: Η οργάνωση στο Συνδικάτο μας! Άφοβος εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης, εκείνος που δοκιμάζει την δύναμη του!

Επιβεβαιώνει αυτό που την τελευταία φορά σου είπε το Συνδικάτο: Μπορείς να καταλάβεις ότι αν ο αγώνας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο δεν συνεχιστεί, αν είναι κάτι προσωρινό. Το ίδιο θα γίνει και με τις όποιες παραχωρήσεις της εργοδοσίας στον μισθό και στο ωράριο σου. Θα είναι προσωρινές. Η κατάκτηση και η μονιμοποίηση των δικαιωμάτων μας περνάει μέσα απο τα δικά σου χέρια και τα χέρια των διπλανών σου στη βάρδια. Τα χέρια των συναδέλφων σου.

Σε αυτόν τον αγώνα σε καλούμε! Μόνο έτσι θα σπάσεις τον φόβο και μαζί με το σωματείο σου να απαιτήσεις:

 • Άμεση ανάκληση της παράνομης, καταχρηστικής και εκδικητικής απόλυσης της συνδικαλίστριας.
 • Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Άμεση πληρωμή όλων των υπερωριών. 5μερο-8ωρο-40ωρο
 • Πληρωμή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα. Αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών. ΟΧΙ στην Ένωση Προσώπων.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κανένας μισθολογικός διαχωρισμός λόγω ηλικίας.
 • Έγκαιρη καταβολή των αδειών. Να αποζημιωθούν στο διπλάσιο όλοι οι εργαζόμενοι για τις χρωστούμενες άδειες τους από παρελθόντα έτη, όπως ορίζει ο νόμος.
 • Άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες.
 • Να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς στον “Σαβοϊδάκη” και σε κάθε επιχείρηση του κλάδου μας.
 • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Οργανωνόμαστε στο συνδικάτο μας, διεκδικούμε τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

Αλιευμένο από katiousa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X